Paella recept s kuracím a Chorizom

Paella recept s kuracím a Chorizom.

Paella patrí k charakteristickým špecialitám a považuje sa za národné jedlo Španielska. Jedlo vzniklo v polovici 19 storočia na východnom pobreží Španielska v meste Valencia. Existujú rôzne verzie tohto pokrmu a v podstate sa dá použiť akákoľvek zložka, dobre kombinovateľná s ryžou. Môžeme použiť všetko od mäsa, morských plodov, zeleniny až po rôzne klobásy, napr. Chorizo. Chorizo je tradičný sušený salám, alebo klobása zo Španielska a Portugalska. Hlavnou ingredienciou je bravčové mäso a paprika.

Na dnes si pripravíme jeden z najlepších paella receptov Chicken and Chorizo paella.
Paella recept je pre 4 osoby.

Čo budeme potrebovať:

- kvalitnú Paella panvicu, môžete pozrieť tu: Paella panvice

- kvalitný Paella horák, môžete pozrieť tu: Paella horáky

- 2 strúčiky cesnaku

- 2 vykostené kuracie stehná zbavené kože

- 70g Choriza

- olivový olej

- 1 cibuľa, 1 mrkva

- čerstvá petržlenová vňať

- 1 čajová lyžička údenej mletej papriky, 1 čajová lyžička paradajkového pretlaku

- 1 kocka bio vývaru

- 1 kus červenej papriky

- 100g mrazeného hrášku

- 200g varených lúpaním kreviet

- 300g ryže

Ako na to:

Cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Cibuľu a mrkvu ošúpeme a nakrájame nahrubo. Petržlenovú vňať nasekáme najemno, stonky odložíme.

Kuracie stehná umyjeme a nakrájame nahrubo. Chorizo rovnako.

Do panvice dáme olivový olej a mierne rozohrejeme. Pridáme cesnak, cibuľu, mrkvu a opražíme cca 2 minútky. Potom pridáme kuracie mäso,

Chorizo a stonky z petržlenovej vňate. Opekáme cca 5 min. za pravidelného miešania. Červenú papriku zbavíme semienok, nakrájame a pridáme do panvice

na ďalších 5 minút. Pridáme paradajkový pretlak a rozdrobenú bio kocku vývaru, premiešame a potom pridáme ryžu nech nasiakne všetky chute.

Zalejeme 750 ml. vriacej vody, pridáme soľ, mleté čierne korenie. Priveďte do varu, potom znížime plameň a pomaly dusíme za občasného miešania

varíme 15 minút. Ak je potrebné, pridáme trochu vody. Pridáme hrášok, krevety a dusíme ďalších 10 minút do mäkka.

Dochutíme, posypeme petržlenovou vňaťou a pri servírovaní ponúkneme nakrájaný citrón.

V prípade, ak chcete pozdvihnúť servírovanie Paella pokrmu, zvyknú sa používať servírovacie panvice. Môžete si ich pozrieť tu: Servírovacie Panvice

Prajeme Vám dobrú chuť.

paelly